SANT MATEU D'ALBARCA

 

 

 

 

 

 

21 de sept, Fiestas

 

SANT MATEU D'ALBARCA

SANT MATEU DE AUBARCA Municipio de Sant Antoni de Portmany - Ibiza (Eivissa)

Sant Mateu esta a 19 km. de Ibiza ciudad y a 13 km. de Sant Antoni de Portmany siendo uno de los pueblos pequeños pero mas agradables y bellos con sus paisajes y campos que tiene. Una de sus tradiciones es la produción de vino pagés por lo que en diciembre celebran cada año la Fiesta del Vino. Consta con una iglesia del siglo XVIII con el tipico estilo de las demas iglesias ibicencas, unos restaurantes y pocas casas, pues la mayoria estan repartidas por los campos que rodean el centro.   La costa de penya-segats con rincones con vistas panoramicas como son las de Cala Aubarca y las Torres den Lluc acompañando a la parroquia como un lugar privilegiado del Municipio.  El dia de sus fiestas patronales se celebra 21 de septiembre, estando varios dias celebrando distintos eventos, siendo el principal su dia festivo San Mateo, Sant Mateu d'Aubarca.

 

 

 

SA TRENCADA DE

 

PINYOLS

 

 

 

 

 
 
L’IEE té la voluntat de recuperar una festivitat que en els darrers anys s’ha vist deixada de banda per altres costums aliens a la nostra cultura, com ara Halloween, celebració americana d’origen cèltic que donada la brutal difusió s’ha anat assumint com a pròpia entre els més joves. Amb aquest objectiu l’any 2009 va posar en marxa la festa coneguda com "Sa trencada de pinyons". 
 

Des de temps remots, diferents cultures i civilitzacions, allunyades en la geografia i en el temps, han celebrat, els primers dies del mes que nosaltres anomenem novembre, una festa dedicada al record i la relació amb els difunts. Les raons d'aquesta coincidència són inherents a la mateixa dinàmica de la majoria de festes del calendari tradicional: el seguiment del cicle natural, el curs vital de la natura i els períodes estacionals de fred/calor, llum/foscor, etc.     Encara que en la nostra societat actual la vida a la ciutat s'allunya i desconnecta dels cicles naturals, la tardor segueix mantenint aquest caire de canvi i d'inici d'un nou cicle: recomencen les activitats culturals i socials, comença el curs escolar, canvia la programació dels mitjans de comunicació... Molta gent retorna, en definitiva, als seus hàbits quotidians després del període "excepcional" de l'estiu.     Per Tots Sants es tradició visitar els cementiris i dipositar corones i rams de flors sobre les tombes dels familiars i amics. Aquests espais de repòs, normalment tranquils i silenciosos, s'omplen aquest dia de gent, de flors i de vida.     A les illes, les tradicions de tipus religiós, les misses i les pregàries, es complementen amb d'altres més alegres com són el costum d'obsequiar els infants amb rosaris fets de dolços i fruites confitades, i les postres típiques d'aquestes dates, els Panellets de pinyons.      Destinat a públic en general (local, de pas i nouvinguts), esperam reforçar el coneixement de cert costumari que està essent desplaçat per celebracions alienes a la nostra cultura. La voluntat de la nostra Entitat és organitzar un acte amb la col·laboració d’associacions, centres educatius, etc., on es puguin trobar tallers per a infants, jocs tradicionals, narració de rondalles, etc.

 

 

 

 

 

 

FESTA D’ES

 

 

 

VI PAGES

 

 

 

 

 

 

NOTICIAS

 

 

 

 

 

 

Església de Sant Mateu. JOSEP BUIL MAYRAL
Sant Mateu, 21 de Sept. 2012
Camins d'història | 10è aniversari de la mort de Joan Marí Cardona
 

Els camins que duen a Albarca

Amb motiu del 10è aniversari de la mort de Joan Marí Cardona, i en homenatge i com a continuació de la seua feina, l´Institut d´Estudis Eivissencs, el Diario de Ibiza i el Consell d´Eivissa reediten, coincidint amb les festes dels pobles, alguns dels nombrosos articles que l´historiador i canonge arxiver va publicar als diaris de les Pitiüses.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

COMERCIOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jaume Riera             WhatsApp   675 86 76 89

 

eivissarural@hotmail.com

Escribir comentario

Libro de visitas

  • Kaen (jueves, 16. agosto 2012 00:31)

    One of the many things I love about Rob and Kristen is that they care so much about their work. It means sominhetg to them and they want it to mean sominhetg to us. That's pretty darn cool.

Introduce el código.
* Campos obligatorios